V prejšnjem članku sem pisala o vibracijah oz. valovanjih. Moderna, kvantna fizika, pravi, da se iz človeškega srca na vse strani razširja izmerljivo elektromagnetno polje, ki lahko seže tudi nekaj sto kilometrov daleč. In kot oddajniki vibracij SO-KREIRAMO materialni svet. Z vsako mislijo ali občutkom vibracijsko vplivamo eden na drugega. Lahko širimo valove MIRU, SREČE, OBILJA in SODELOVANJA ali pa strahu, tekmovanja, konfliktov in nasilja.

Zaradi teh spoznanj in napovedi astrologov, da je kozmični vpliv planetov v letošnjem aprilu precej naporen, smo se v našem društvu odločili, da prav v aprilu vsak konec tedna posvetimo vibraciji MIRU in najprej V SEBI USTVARIMO TISTO, KAR BI RADI VIDELI V SVETU. Ko bomo te dobre vibracije »oddajali« na skupnih meditacijah, bomo ustvarili nekakšen »cunami« dobrih valovanj, ki se bo širil na celo Gorenjsko in upam še dlje…. Da bo valovanje močnejše, vas vabimo, da se nam pridružite v čim večjem številu na naših brezplačnih dogodkih, kjer bomo skupaj ustvarjali boljši svet na miroljuben način. Termini: 19. ter 25. APRIL od 19:00 do 20:00. Kje? V Mladinskem Centru Jesenice(MCJ), Kejžarjeva 22 (vhod iz parkirišča). Ker je parkirišče omejeno, vas prosimo, da parkirate kje v bližini. V vseh terminih bomo na kratko predstavili meditacijske pristope in njihov pomen za razvoj družbe in posameznika. Potem bomo nadaljevali s praktično izvedbo tehnik, ki vzpostavljajo NOTRANJI MIR.

Obenem v aprilu praznujemo tudi največji krščanski praznik, Veliko noč. Sporočilnost tega praznika je ZMAGA nad TRPLJENJEM oz. KRIŽANJU sledi VSTAJENJE. Mar si tega ne želimo prav vsi? In kako to doseči v vsakodnevnih izzivih? Prav vsi sveti spisi svetovne duhovne dediščine nam razlagajo pot do osvoboditve od trpljenja, vendar je današnja, kapitalsko obarvana družba, na prva mesta postavila brezobzirno potrošništvo. Sodobni človek v tem načinu življenja najde kratkotrajne zadovoljitve. Ko smo polni nemira in trpljenja iščemo hitre izhode in jih začasno tudi najdemo. Pravi, trajni izhod iz trpljenja, pa se NE skriva v materialni stvarnosti človeka, pač pa v njegovem duhovnem bistvu.

»Križanje« se dogaja vsak dan v naših življenjih, če nas vodi EGO in njegove omejitve, pričakovanja in zahteve. Ločuje nas od sveta zadovoljstva in blaženosti in v nas ustvarja iluzoren občutek moči. Če bi imel pravo moč, potem bi nas zlahka odrešil od trpljenja. Pa nas ne. In ravno v tem prepoznamo njegovo šibkost oz. nemoč. In kako preseči ta samoomejujoči JAZ, ki mu pravimo ego?

Kadar se čutimo šibke in trpimo, je to samo zato, ker še ne poznamo pravega sebe ali kakor je dejal C.D.Larson:»SPOZNAJ, DA JE NEKAJ V TEBI, KAR JE VEČJE OD KAKRŠNEKOLI OVIRE.« Ne poznamo svoje prave moči, ker je prekrita s šibkostjo našega neprestano brbotajočega uma. Ko pa se s praksami meditacije, poglobljene molitve ali mantre naš um prične umirjati, pričnemo dobivati stik z večnim in nespremenljivim bistvom. To je naš pravi JAZ. Nima imena, nima datuma rojstva ali smrti, je neizmerno močan in nam je v vsakem trenutku na razpolago. Edini pogoj, da pridemo do tega vira moči je, da smo prisotni v sedanjem trenutku. Da smo TU. Da se naša vsakodnevna mantra spremeni iz »JAZ SEM« v »TU SEM«. Da s svojo pozornostjo ne napajamo preteklosti ali prihodnosti, pač pa ta trenutek. In takrat smo povezani z neizmerno inteligenco, ki nas je ustvarila. Takrat se pričnemo prebujati iz svojega omejenega sveta in zavedati, da smo del VSEPRISOTNE INTELIGENCE, ki zmore vse. To je sestop iz »križa« in » vstajenje« v življenje RADOSTI, kakršno nam je vsem namenjeno. To je PRAZNIK SVETLOBE, saj naše pravo bistvo posije skozi našo temo.

Kadar se vam zdi, da ste v življenju povsem dotolčeni, obupani ali brez volje, takrat imate odlično priložnost, da se rešite trpljenja. Končno spoznate, da vas vaše razmišljanje ne zmore odrešiti. Tako zlahka opustite ego in z njim vse svoje iluzije in bolečine in se povsem prepustite sedanjemu trenutku v smislu: »ČE JAZ NE ZMOREM, VIŠJA IN VSEPRISOTNA INTELIGENCA V MENI ZMORE VSE.» Če to prepustitev storite res iskreno, bo to za vas »vstajenje« oziroma vaš osebni praznik SVETLOBE. To ne bo poraz, pač pa največja ZMAGA vašega življenja. V takem stanju boste ozdravljeni vseh notranjih bolečin. Če pa svojega ega zaenkrat še ne zmorete opustiti in se to kaže kot trpljenje, je modro, da vsakodnevno izvajate prakse, ki so nam jih predlagali vsi veliki duhovni učitelji in so popolnoma preproste in enostavne. To so globoka molitev, meditacija in ponavljanje manter. MIR. MIR. MIR ..